Ekmeklik Buğday Unu
- 1 paket (250 gr.) tereyağı (isterseniz margarin kullanın ama tereyağı deli gibi kokuyor. Kokusunu takip ediyorsunuz.)
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri (benim pudra şekerim kalmamıştı, robotta toz şekeri çekerek yaptm pudra şekerini. Hiçbir farkı yok, hatta böyle daha güzel oluyor, hemen erimiyor.)
- 1 su bardağı pudra şekeri daha. (bu da piştikten sonra üzerine serpmek için)
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı (100 gr.) badem tozu. (alternatif verelim, ceviz tozu, antep fıstığı tozu, fındık tozu, hindistan cevizi.. toz halinde ne bulursanız. Ama bademi hiçbirine değişmem.)
- 2 yumurtanın akı. (sarılarını küçük bir kaba koydum, yine atmadım. Buzdolabı çöplüğe döndü. Kullanırım ben bunları biryerlerde.)
Yapılışı
Önce tereyağını eritip ılıtın.
Sonra derin bir kaba erimiş tereyağı, pudra şekeri ve 2 paket vanilyayı koyup mikserle çırpın. Daha sonra unu ve badem tozunu ekleyerek elinizle karıştırmaya başlayın. Henüz yoğuramıyorsunuz bunu, kıvamı uygun değil çünkü.
Bir süre mıncıklayın, sonra 2 yumurtanın akını ekleyerek yoğurmaya başlayabilirsiniz. Gayet vıcık vıcık, çok kolay şekillenmeyen ne sert ne yumuşak sinir bir hamur oluyor, ama boşverin. Tadı süper olacak pişince.
Hamur hazır. Şimdi isterseniz bundan elinizle küçük parçalar koparıp dilediğiniz şekli verin, isterseniz de benim gibi kurabiye kalıpları ile keserek kullanın bu hamuru. Ben yuvarlak kurabiyeyi sevmem, şekilli daha sevimli gelir. O yüzden böyle yaptım.
175 dereceye fırınınızı ayarlayın.
Hamurdan büyük parçalar koparıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde düzleştirip kalıpla kesin, ve çok çok hafif yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzeri beyaz kalacak, çok pişirmeyin. 10 dakika yeterli oldu benim fırınımda, siz kendinizinkine göre ayarlayın. Kızarmasın ama, sadece pişsin.
İsterseniz bu şekilde servis yapın, ama un kurabiyesi beyaz olur, pudra şekerli olur değil mi? Kurabiyeler hafif ılınınca üzerine bolca pudra şekeri serperek soğumaya bırakın.